Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

Rólunk

Projekt címe:Talentum Tini Tanoda kialakítása Szeged-Móraváros városrészben

 

Projekt azonosító száma:TÁMOP 3.3.9.A-12/2-2012-0057

Kedvezményezett neve:Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért

 

A szerződött támogatás összege:29.998.800 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

 

A projekt befejezésének dátuma: 2015.június 30.

 

 

A Tanoda célközönségét olyan családok alkotják, ahol a szülők sokszor nem, vagy csak nehezen találják meg helyüket a munkaerőpiacon, a gyermeket nem tudják külön órákra járatni, és gyakran a szabadidő tartalmas eltöltésére sincs lehetőség.

 

A tanodai koncepció lényege az egész személyiség fejlesztése. Növendékeinket olyan motivációs közeg fogadja, amely világossá teszi a tanulás fontosságát a felnőtt életre való felkészülésben. A tanulási képességek fejlesztése, a tantárgyi lemaradások személyre szabott pótlása mellett pedagógiai programunk szerves részét képezi a szociális kompetenciák fejlesztése és különféle élménypedagógiai módszerek is. Mindemellett a Tanoda ismerkedések, beszélgetések közösségi tereként is szolgál, ahol reményeink szerint tartós, megtartó kapcsolatok születhetnek.

 

Növendékeink 13-18 évesek és különböző háttérrel rendelkeznek. Mindez természetes közegként szolgál egymás elfogadásának és segítésének gyakorlására.  A kortárs közeg, a szabadidős programok és mentoraink segítik a fiatalokat erőforrásaik feltárásában, a helyes önértékelés kialakításában.

A Tanodában a munka órarend és egyéni fejlesztési tervek alapján folyik. Munkánkat gondosan dokumentáljuk. A dokumentumokat az adatkezelés szabályainak megfelelően kezeljük, azokba az érintettek számára betekintési lehetőséget biztosítunk.

Meggyőződésünk, hogy a Tanoda csak a családokkal és az anyaiskolákkal együttműködve tudja megvalósítani céljait. A rendszeres kapcsolattartás különleges eseményeiként nyitott programjaink alkalmával növendékeink szülei és iskolai tanárai betekintést nyerhetnek Tanodánk életébe, diákjaink pedig lehetőséget kapnak különböző területeken megnyilvánuló tehetségük bemutatására.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen