Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

Oktatóink

Papp Zsófia (Matematika-Szociális kompetencia tanár)

 

Idestova hét éve tanítok matematikát, fizikát és nyelvtant általános és középiskolásoknak magántanárként. Mielőtt a Tini Tanodába jöttem egy évig dolgoztam önkéntesként a Szegedi Waldorf Iskolában. Hetente egyszer lefutok 10 km-t és imádok táncolni.

Vannak tárgyak, amivel az ember könnyen boldogul, és van, amelyekre több időt kell szánnia. Nem gondolom bajnak, ha az ember itt-ott nehézségekbe ütközik, mert ez edzi a jellemet. Az, aki megtapasztalja, hogy képes túlszárnyalni magát, elkezd hinni önmagában. Jókai azt írja a Mégis mozog a földben: „a világ mindig olyanná lesz, amilyenekké a fiatalokat nevelik”, és szerintem igaza van.

A törzsi hagyományok szerint az ember kétszer születik: egyszer fizikailag, egyszer egzisztenciálisan; én szeretnék bábáskodni ennél a második születésnél.

J.Fekete Melinda (Angol tanár)

Főfoglalkozásomat tekintve azt csinálom, amit mindig is akartam: tanítok.

Pedagógusként legnagyobb felelősségemnek azt tekintem, hogy minőségi életre képes felnőtteket neveljek. Sokféle iskola után egészségfejlesztő-mentálhigiénikus pedagógus szakvizsgát szereztem, melynek birtokában önismereti foglalkozásokat, kommunikációs és konfliktuskezelő tréningeket, kortárssegítő képzéseket is vezetek.

A Tini Tanodában az egyik legnagyszerűbb dolognak azt tartom, hogy hasonlóan gondolkodó munkatársakkal az általunk birtokolt talentumokat közösen gyarapíthatjuk olyan fiatalok és családjaik javára, akik a megfelelő tantárgyi tudás megszerzése mellett saját életükért és társas kapcsolataikért felelősséget vállalni tudó és akaró, örömre és örömszerzésre képes felnőttekké szeretnének válni és akik ezért hajlandóak egy sokszor nem könnyű útra térni velünk.

László Anita (Magyar tanár)

 

Magyar-történelem szakos tanári végzettségem és középfokú edzői képesítésem van,dolgoztam ritmikusgimnasztika edzőként . A családi életre nevelés tanfolyamot elvégezve rendhagyó osztályfőnöki órákat tartunk munkatársaimmal , egyházmegyei fenntartású iskolákban.

A hobbim az olvasás, zenehallgatás, tánckoreográfiák készítése, természetjárás, kirándulás, kertészkedés, nyelvtanulás.

A tanodai munkám során arra törekszem, hogy miközben együtt dolgozunk, szinte észrevétlenül az önálló ismeretszerzésre alkalmas módszereket sajátítsanak el diákjaink. Célom, hogy legyen kedvük tanulni, olvasni, kérdezni, s érezzenek rá a tudás örömének ízére.

A pedagógiai hitvallásom: add át a tantárgyaid iránti szeretetet, keltsd fel a gyerek érdeklődését, úgy segíts, hogy megtanuljon  önállóan tanulni, rendszerezni, és megérteni a körülöttünk lévő világot.

Hit, alázat, tisztelet a másik iránt, csapatban dolgozni a közjóért a kapott talentumunk szerint.

Siklósi Gergely ( IKT tanár)

 

Magasságom 210 cm, és már nem kosarazok. 50-es lábam van, és a szüleim is elég magasak. Ezek a válaszok a leggyakoribb kérdésekre, amikkel bombázni szoktak, ha meglátnak. Vannak azért páran, akik másra is kíváncsiak ezen adatokon kívül. Ők a barátaim.

Családi állapotom nőtlen, de Isten és egy kedves hölgy segedelmével ez még megváltozhat.

Az SZTE-n végeztem programozó matematikus szakon. Piarista öregdiák vagyok. Délelőtt rendszergazda és fotós állásban ülök és mozgok az Ortopédiai Klinikán, délután pedig a tanodában a diákok informatikai tudását tágítom érdekfeszítővassal.

Szabadidőmben szeretek kirándulni, túrázni a természetben: gyalog, vízen, drótszamáron egyaránt. Ehhez kapcsolódóan is szeretek fotózni, ritka pillanatokat vagy szép tájakat megörökíteni. A fényképezés szeretete anyai ágról szakadt rám.

Tisztában vagyok vele, hogy a gyerekeket már így is túlterhelik az iskolákban, ezért – habár a tanoda plusz órákat jelent – próbálom úgy tartani az órákat, hogy az a nebulóknak ne újabb fáradságot, hanem inkább kikapcsolódást jelentsen és örömet szerezzen. Ahogy Assisi Szent Ferenc énekli életrajzi filmjében:

 

„Ne sokat tégy de azt jól, műved így gyarapszik

Így növekszel nap mint nap, míg elérsz az égig.”

 

Nem egyforma embereket, hanem kreatív egyéniségeket, nem elfásult diákokat, hanem csillogó szemű, érdeklődő embercsemetéket szeretnék látni magam körül. Remélem, hogy ehhez magam is hozzájárulok: nemcsak a teremtő tudás, hanem egy magasabb (ön)tudatosság épüléséhez a világban.

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen