Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

Sajtóközlemény

A Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért nevű civil szervezet 29.998.800 Ft uniós támogatást nyert a Talentum Tini Tanoda kialakítás Szeged-Móraváros városrészben című, TÁMOP 3.3.9. A-12/2-2012-0057 kódszámú pályázatával az Új Széchenyi terv keretében, amelyet 2015. június 30-án sikeresen lezár.. A beruházás 34 tanuló tanodai keretek közötti kompetencia fejlesztésén túl, 8 új részmunkaidős munkahelyet is teremtett. A Tanoda két tanéven át, élménypedagógiai módszerekkel segítette a tanulók holisztikus fejlesztését.

A tanoda program kitűzött céljai teljes mértékben megvalósultak. A tanulók számos kompetencia fejlesztő és közösségépítő programba kapcsolódhattak be, úgy, mint személyiségfejlesztő hétvégék, klubok, kirándulások és egyéb szabadidős tevékenységek. A szülőkkel, valamint az iskolákkal való együttműködés is sikeresnek mondható.

A tanoda célcsoportja a 7-8. osztályos, valamint a 9-11. évfolyam szakmunkástanulói és középiskolásai voltak. Tantárgyi eredményeik jelentősen javultak, kompetenciáik fejlődtek a személyre szabott fejlesztésnek köszönhetően. A kisebb korosztály tanulói sikeres szakközépiskolai illetve gimnáziumi felvételt nyertek a projekt időtartama alatt, valamint többen sikeres érettségi vizsgát tettek. A támogatási összegből kialakításra került 3 tanuló-fejlesztő csoportszoba, kiszolgáló helyiségek, a tanodai sztenderdben előírt berendezési tárgyak, teljes mértékben megfeleltek annak, hogy a tantárgyi fejlesztések valamint egyéb klubfoglalkozások, szabadidős programok megvalósulhassanak. A projekt megvalósulásának helyszíne a Talentum Tini Tanoda, 6722 Szeged Kálvária sgt. 14. szám

A projekt fenntartási ideje alatt két tanoda összevonásával folytatjuk a diákok fejlesztését.

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen