Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

Hírek

Sajtóközlemény

A Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért nevű civil szervezet 29.998.800 Ft uniós támogatást nyert a Talentum Tini Tanoda kialakítás Szeged-Móraváros városrészben című, TÁMOP 3.3.9. A-12/2-2012-0057 kódszámú pályázatával az Új Széchenyi terv keretében, amelyet 2015. június 30-án sikeresen lezár.. A beruházás 34 tanuló tanodai keretek közötti kompetencia fejlesztésén túl, 8 új részmunkaidős munkahelyet is teremtett. A Tanoda két tanéven át, élménypedagógiai módszerekkel segítette a tanulók holisztikus fejlesztését.

Tanodások a tanodásokért- Használt cipő és sporteszköz gyűjtési akció!

Hamarosan itt a Karácsony, az ünnep, amikor fokozottan figyelünk egymásra és igyekszünk másoknak örömet szerezni, az adventi hetekben mi is szeretnénk egy kicsit hozzájárulni ahhoz , hogy ahol szükség van, mosolyt csaljunk az arcokra. A Talentum Tini Tanoda tanárai nemrég a példaértékű szakmai munkát folytató alsószentmártoni tanodában jártak, a sok élmény és tapasztalat mellett azt is láttuk, hogy a tél közeledtével sok gyermeknek egyáltalán nincs cipője. Ezért  a szegedi Talentum Tini Tanoda felhívására cipő-és sporteszköz gyűjtési akciót hirdetünk!

Szabadidő programok

A Talentum Tini Tanoda egy Európai Uniós pályázati programra épül, aminek célja, többek között a hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatása mind oktatási, mind kulturális területen. Éppen ezért lehetőséget nyújt olyan programokon való ingyenes részvételen, mint színház- és múzeumlátogatás, kirándulás, önismereti táborok, pályaorientáció és életmenedzsment.

Mivel azt szeretnénk, hogy a tanodás diákok társadalmi szférában is gyakorolják a közösségi életet, ezért „Állampolgári ismeretek” című klubbot is tartunk.

Szociális kompetencia

Erre a különösen hangzó órára minden tanodai diáknak kötelező járnia. Ez a foglalkozás az egyik kulcsterülete a Talentum Tini Tanoda programjának, hiszen célunk az, hogy a személyiség minden területét fejlesszük. Szociális kompetencia tantárgyunkon olyan témákkal, területekkel és gyakorlatokkal foglalkozunk, amelyek a mindennapi életet teszik értékesebbé.

Itt rendbe tesszük az alapokat!

A Talentum Tanoda azért különleges hely, mert itt van arra idő, hogy a gyerekekkel személyre szabottan foglalkozzunk. Mivel a figyelem nem osztódik annyi fele, és – hála a sok szociális programnak – gyakran látjuk a fiatalokat a lehető legkülönfélébb helyzetekben, ezért pontosabb képet tudunk alkotni arról, hogy hol akadtak el akár szociálisan, akár tanulmányilag.

Magunkról egy kicsit másképp :)

Közeleg az új tanév, a Talentum Tini Tanoda hamarosan megnyitja a kapuit, a nyár végett ér és ismét elkezdődnek a délutáni foglalkozások. De addig egy kicsit tekintsünk vissza, hogy Ti mit gondoltok Rólunk :) 

Mit kaptál a Tanodától?

"Jó dolgokat! Önkéntes tevékenységeket. Jó kirándulás. Tanulási lehetőség.'

"Nem buktam meg! Jobban haladok az idegen nyelv tanulással!"

Mi jut eszedbe az önkéntességről?

Matematika Tanárt keresünk a Talentum Tini Tanodába!

A Talentum Alapítvány által működtetett Talentum Tini Tanoda, új kollégát vár matematika tantárgyi fejlesztésre, alkalmazotti státuszba, napi 4 órában, délutáni időbeosztás szerint (14-18-ig). A munka kezdete: 2014. szeptember 1. Elvárt végzettség: felsőfokú reál szak.

A munkakör leírása: a Tanoda közép és általános iskolás diákjai számára, matematika tantárgyból, csoportos fejlesztések ellátása (3-5 fős tanulói csoport), továbbá együttműködés a Tanoda tanári csapatával és szakmai vezetőjével, részvétel a rendszeres tanári értekezleteken.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen