Szervezeti hírek

Álláslehetőség

Álláslehetőség a Talentum Alapítványnál!

Ifjúsági szakemberek továbbképzését biztosító uniós projektünk tevékenységeinek szervezésére és azok adminisztrálására várunk olyan munkatársat, aki felsőfokú végzettséggel, felsőfokú nyelvvizsgával és legalább két éves ifjúsági területen eltöltött gyakorlattal rendelkezik. A munkaidő heti húsz óra. A munkakör rugalmasságot és mobilitást igényel.

Jelentkezni november 30-ig lehet, beküldött fényképes önéletrajzzal és motivációs levéllel.

Elérhetőség: iroda@talentumonkentes.hu, +36-20-365-15-61

Szomszédsági önkéntes program indul Algyőn és Hódmezővásárhelyen!

Alapítványunk 2017-ben újabb két megyei településen indítja be szomszédsági önkéntes programját! A program során a résztvevő településeken felkészítést követően az önkéntesek feltérképezik a helyi adottságokat, és erre szabottan mentori támogatás mellett kiépítik, majd működtetik a szomszédsági önkéntes programjukat. A szomszédsági önkéntesek nincsenek egyedül, munkájukat a korábban indított programok önkéntesei is segítik. A jó gyakorlatokat, tapasztalatokat a Mártélyi szomszédsági önkéntes program koordinátora Tatárné Kapus Éva osztja meg a résztvevőkkel.

 

 

Visszatérés a társadalomba önkéntesek és trénerek segítségével

Hamarosan elindul – 2017. júniusában – a kétéves reintegrációs projektünk, melynek célja az elítéltek sikeres visszavezetése a társadalomba az önkéntesség és felkészítések által. A projekt megvalósítója Alapítványunk, a Szegedi Fegyház és Börtön három objektumában.

Az elítéltek – klubtevékenységek formájában – kézműves foglalkozáson, jógán, gitároktatáson, nyelvtanfolyamon vehetnek részt, illetve családi konfliktuskezelési, feszültségoldási technikákat ismerhetnek meg, valamint munkaerő-piaci felkészítésben és társadalmi reintegrációs tréningben részesülnek.

A projektben felkért szakemberek és önkéntesek vesznek részt, elősegítve az ismeretátadást, attitűdformálást. 

Oldalak