Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

EVS

Mi is az az EVS?

Az EVS, Európai Önkéntes Szolgálat az Európai Unió ifjúságnak szóló nemzetközi önkéntes programja, mely támogatja a fiatalok önkéntes társadalmi tevékenységekben való részvételének Európában és azon kívül.

What to expect from EVS: https://docs.google.com/file/d/0B7fhKxYg6bMmS244MVZCWXV3bFE/edit

 

Ki és mennyi időre vehet benne részt?

17-30 év közötti fiatalok, maximum egy éves időtartamra egy akkreditált küldő és fogadó szervezet támogatásával. Egyénileg, hosszú távon: 2-12 hónapra.  Csoportban, rövid távon: 2 hét-2hónapra.

 

Mit biztosít a szolgálat?

 

Az Erasmus+ programon keresztül az Európai Unió hozzájárul az önkéntes útiköltségéhez, biztosítását és vízumköltségét  finanszírozza, továbbá átalányösszegeket határoz meg a projekt lebonyolítására, az önkéntesek ellátására és zsebpénzére a célországtól függően.  Részletek a hivatalos útmutatóban.

 

Miért jó az EVS?

Az EVS, az Erasmus+ program  részeként közösségi szinten az ifjúság mobilizálását, különböző kultúrák megismerését, a közös európai identitástudat erősítését segíti.Míg a fiatalok számára leginkább egy új ország, egy más kultúra megismerését, külföldi barátok szerzését, egy nyelv elsajátítását, illetve szakmai és személyes fejlődést, önállósodást jelent. Egy életre szóló élményben lehet részed, melyet ráadásul az Európai Unió is támogat;)

 

Élménybeszámolók:

https://europa.eu/youth/HU/voluntary-activities/your-stories_hu
http://www.yia.hu/admin/uploads/evs_kiadvany_ok_(2).pdf