Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

Az önkéntesség népszerűsítése

Az önkéntesség népszerűsítése több módon valósul meg alapítványunknál. Önkénteseink és munkatársaink számos rendezvényen és fesztiválon vannak jelen interaktív standunkkal, ahol az érdeklődők az önkéntességről hasznos információkkal gazdagodhatnak, illetve közvetlenül is kipróbálhatják az önkéntesség egy-egy kis feladat keretében. Készültek már ilyen alkalmakkor párnák gyerekeknek, amelyet az adott helyszín érdeklődői varrtak meg.

 

Fontos programunk emellett az iskolai multiplikátor program, amelynek keretében az erre külön felkészített önkénteseink beszélgetnek egy-egy interaktív osztályfőnöki óra keretében a középiskolás, vagy a felsőoktatásban részt vevő diákokkal, akik így sokat megtudhatnak az önkéntességről az előadáson, vagy saját kérdéseiken keresztül.

 

Nemcsak saját önkénteseink járnak iskolákba, hanem maguk az iskolák is sok esetben valósítanak meg saját önkéntes programot, amely szintén nagyon hasznos lehet a diákok számára. Részleteket és példaprogramjaink relírását ide kattintva tekinthetik meg.