Önkéntes lehetőség - DIÁKOKNAK!

Kedves Diákok!

A koronavírus-járvány és a bezárkózás megmutatta, hogy a digitális eszközök használata segít kapcsolatban maradni a barátainkkal, a családunkkal. Azok viszont, akik nem tudják használni okoseszközeiket, fokozatosan elszigetelődnek, és fontos információktól maradnak el.

Helyzetükön most te is segíthetsz!

Intergenerációs akció keretében diákokat kérünk fel, hogy időseknek adjanak útmutatást okostelefon, illetve a számítógép használatához.

A foglalkozás során párokban dolgozunk; szenior társadat olyan praktikus dolgokra kell megtanítanod az okostelefonon / számítógépen, amelyeket a hétköznapokban is alkalmazni tudnak, és a jövőben egy esetleges veszélyhelyzet esetén segít nekik abban, hogy ne szigetelődjenek el.

Helyszín, időpontok:

Gábor Dénes Iskola, Szeged, Mars tér 14.

  • 2020. augusztus 3. 15 óra
  • 2020. augusztus 5. 15 óra
  • 2020. augusztus 10. 15 óra

Közösségi szolgálatos alkalomnak elszámoljuk! ;)

Amennyiben jelentkezel, kérünk, hogy mind a három alkalomra gyere el!

Jelentkezési határidő: 2020. július 27.

Információ, jelentkezés

Rossu-Hegyi Katalin: info@talentumonkentes.hu , 20/776-98-12

Önkénteseket keresünk!

Fellélegeztünk, kiszabadultunk az utcára az elmúlt hónapok eseményei után, kilépünk a lakásajtón, élvezzük a napsütést...

Tudtad, hogy ez nem mindenkinek adatik meg olyan egyszerűen?

Sok-sok idős személy még mindig a szobájába szorul, mert nincs lehetősége, segítsége, hogy ki tudjon menni sétálni!

Ezen most te is segíthetsz!

Várunk téged szeretettel 2020. július 22-én, augusztus 5-én, valamint augusztus 12-én 10 órára az SZKTT-ESZI Kálvária sgt-i idősotthonához (Kálvária sgt. 45., a Földhivatal mellett), ahol segíthetsz a lakóknak egy óra hosszás napi séta megtételében! Nem kérünk többet, mint hogy tegyél vele egy kisebb kört a közeli téren, beszélgess vele, hallgasd meg! (Nem kötelező mind a három alkalmon részt venni, ha csak egyszer érsz rá, akkor is szívesen látunk!)

Ha középiskolás diák vagy, közösségi szolgálatos alkalomnak elszámoljuk! ;)

A program az idősotthon engedélyével és felügyeletével valósul meg, kizárólag olyan önkéntesek jöhetnek, akik előzetesen bejelentkeztek! Kérünk, csak akkor gyere, ha egészséges vagy, és viselj szájmaszkot!

Jelentkezés, információ: Rossu-Hegyi Katalin; info@talentumonkentes.hu , 20/776-9812

Jelentkezési határidő: 2020. július 17.

 

Tisztasági csomagokat osztottunk!

Tisztasági csomagokat osztottunk ki; nem csak intézmények, hanem idősebb magánszemélyek részére is juttattunk belőle, akik nagy hálával fogadták a segítséget a járvány elleni küzdelemben.

 

 

 

Interkulturális est

Kedd este megtartottuk két új önkéntesünk interkulturális estjét, amint sok érdekességet megtudhattunk Franciaországról és Portugáliáról, és egy kicsit Mauritiusról. A bemutatkozó előadások után ízelítőt kaptunk országaik konyhából, az ételeket maguk az önkéntesek készítették.

 

 

Új külföldi önkéntesek érkeztek!

Megérkezett hozzánk Rita Portugáliából, valamint Lou Franciaországból, és ezzel egy újabb izgalmas projekt vette kezdetét a Talentum Alapítványnál!

Az itt töltött két hónapjuk során elsősorban szegedi és környékbeli tanodákban önkénteskednek, de emellett iskolában és rendezvényeken is népszerűsítik majd az Európai Szolidaritási Testületet és magát az önkéntességet.

Reméljük a város hamar a szívébe zárja majd őket! :)

 

Közösségépítés képzés - ÚJRA!

Újból megszervezzük Közösségépítés képzésünket. Jelentkezés, további információ a plakáton megadott adatok alapján.

Népszerűsítés az Agórában

A hétvégén a Talentum Alapítvány is képviselte magát az Agórában tartott Városi Kulturális Piacon. Köszönjük mindenkinek, aki felkeresett bennünket, reméljük sok hasznos információval gazdagodtatok az önkéntességről!

Mikulás-nap a Gyermekpszichiátrián

Kórházi és külföldi önkénteseink a Gyermekpszichiátrián jártak, ahol műsorral és Mikulás-napi meglepetéssel készültek a gyermekek és szüleik részére.

 

Oldalak

Feliratkozás Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért RSS csatornájára