Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

Akciók!

Önkéntes akciók

 

 

2016. április 12. Kálvária idősotthonban a kozmetikus tanulók szépítették az időseket

Az idősek számára frissítő kéz és arcmasszírozást végeztek az önkéntesek, akik a masszírozás alatt az idősekkel beszélgettek a munka világáról, amiben kezeik megráncosodtak, megfáradtak. Különleges, szép élmény volt együtt látni a fiatalok és az idősek kezeit.

2016. április 12. Ősz Idősotthon lakóit is szépítették kozmetikus tanulók

A kéz frissítő masszírozása mellett arcápolásra, arcmasszírozásra és szemöldökszedésre is sor került az akcióban. Az idős néniknek jól esett megszépülni, miközben a fiatalokkal a régi idők szépítkezési praktikáiról beszélgettek.

2016. április 19. a Kálvária idősotthon lakói számára: egészséges életmódról, táplálkozásról zajlott beszélgetés gumigyártó fiatalokkal.

Ipari szakmát tanuló fiatalok egyik szakmai tanáruk vezetésével a felkészítések alatt arra vállalkoztak, hogy az idősekről az időskori és a fiatalkori egészséges táplálkozásról beszélgetnek, valamint együtt készítettek gyümölcssalátát.

2016. április 20. az Ősz Idősotthon lakói szépítették fodrász tanulók.

Hajmosás, hajvágás, fésülés és szárítás zajlott, amire nem csak hölgyek jelentkeztek, hanem az otthon férfi lakói is élvezettel vettek részt a programban. Jól esett az ápoló pakolás és a fejmasszírozás. Kiderültek az ősi, gyógynövényes hajápolási módszerek, a házi hajpakolások praktikái is.

2016. április 20. a Kálvária időotthon lakói szépültek fodrász tanulók által.

A fodrász tanulók ollói ebben az intézményben is szorgalmasan csattogtak, szépültek az idősek, akik nagyon élvezték a programot, és hálásak voltak a kényeztetésükre szánt fél órákért. A fiatalok számára mély élményt jelentett idősekkel foglalkozni, akik azonnal, lelkesen fejezték ki hálájukat a szépítésért.

2016. április 21. Ősz Idősotthonban: főzés a szakács tanulókkal.

Az idősek számára a főzés életük alap élményeinek egyike, mindenki vezetett a múltban konyhát, mára az otthonban őket szolgálják ki. Így nagy boldogság volt a konyhába bejutni, ott szeletelni, keverni, átélni újra a konyhai munkát. Sorban jöttek elő a régi élmények, hogy a húst hogy kell szeletelni, a paprikát hogyan kell jól felvágni…. A végén a legnagyobb élmény a közösen készített étel elfogyasztása volt.

2016. április 27. Ősz Idősotthonban ipari területen tanuló fiatalok az elsősegély tanulmányaikat osztották meg idősekkel.

Ipari tanulók számára az elsősegély munkájukban fontos, bár kevésbé látványos elem. Speciális továbbképzésre járnak belőle, és versenyeken mérik össze tudásukat. Az idősek kíváncsiak voltak a fiatalok tudására, kérték mutassanak be új módszereket. Előjöttek a háborús emlékek, a háztartásban alkalmazott népi gyógyászati dolgok is. A fiatalok is sokat tanultak az idősek emlékeiből.

2016. április 28. Ősz Idősotthon: sütemények sütése cukrászokkal.

A sütemény sütési akcióban kiderült, a mai sütemények egyszerűek, gyorsan, praktikusan elkészíthetők, a régi időkben az asszonyok geész napokat kelesztettek, nyújtottak, daráltak, sütöttek és minden időszaknak saját sütemény típusa volt. De a végén azért azt állapította meg mindenki, hogy minden sütemény egyformán finom, ha azt gondosan, szeretettel készíti valaki a másik számára. Az akció végén gyorsan és nagy örömmel fogytak el a sütemények.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen