Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

Történet

2013
Számos új projektet indítottunk útjára. Vállalati felelősségvállalás álla a középpontjában a vajdasági-magyar együttműködési projektnek, amelynek során forprofit és nonprofit szférát közös társadalmi feladatokra motiváljuk. Elindítjuk Talentum Tini Tanoda programunkat, amelynek középpontjában a hátrányos helyzetű. fiatalok életre nevelése, kompetencia fejlesztése és társadalmi életbe való bekapcsolása áll. Munkaerő-piaci szolgáltatások (mint pályaorientáció, gyakornoki és gyakorlati hely közvetítés) nyújtására készülünk fel minőségbiztosítási rendszer bevezetésével.

2012
A közösségi szolgálat bevezetésre került a középiskolákban, így szervezetünk azonnal kifejlesztett tanár továbbképzési programot, illetve diákokat, szülőket felkészítő alkalmakat. Elindítottuk a hosszú távú önkéntes programjaink tudatos terjesztését a következő tématerületeken: színházi, múzeumi, kórházi, iskolai, multiplikátor és szomszédsági önkéntesség területén.

2011
2011 az Önkéntesség Európai Éve volt. 2011-ben beléptünk az Európai Önkéntes Centrum (CEV) tagjai közé, hogy európai szinten is bővítsük kapcsolatainkat, nemzetközi projektekhez adjuk tapasztalatainkat. Több határonátnyúló együttműködésben projektben vettünk részt. 2011-ben a Talentum Alapítvány akkreditált felnőttképzési intézménnyé vált, hogy az uniós projektekben levő képzéseknek megfelelő minőségi elvárásokat teljesítve továbbra is szolgáljuk a civilek és az önkéntesség fejlesztését.

2010
Az Európai Unió támogatásának köszönhetően, az országos Önindító program keretén belül megkaptuk a Csongrád Megyei Önkéntes Centrum címet, tevékenységünket megerősítettük a megyében. A projekt során megjelent kiadványok segítik a fogadó szervezetek önkéntesekkel való munkáját, valamint eligazítást nyújtanak leendő önkénteseknek a bekapcsolódás lépéseiről. Kifejlesztettük az önkénteseknek szóló akkreditált képzést.

2009
A Fiatalok Lendületben Program 1.2 ifjúsági kezdeményezésben a „Multiplikátorok felkészítése önkéntesség népszerűsítésére” nyertünk támogatást. Ennek keretében szakmai, módszertani anyagok kidolgozása, multiplikátorok toborzása, kiválasztása és szakmai felkészítése valósult meg. A program célja, hogy a multiplikátorokkal közösen kialakított óravázlatok alapján fiatalok tartsanak népszerűsítő órákat a helyi középiskolákban és felsőoktatási intézményekben.

2008
Az Önkéntes Központ Alapítvány létrehozta a hazai Önkéntes Központok Hálózatát (ÖKH), amelynek alapító tagjai voltunk. A hálózati működés eredményeként sokkal aktívabb kapcsolat alakult ki más Önkéntes Központokkal az ország területén. Közös minőségirányítási elveket fogalmaztunk meg és aláírtuk a hálózati együttműködést.

2007
Elsőként vettünk részt nemzetközi együttműödésben. A Youth program keretében a litván Patria Actio Catolica szervezettel (Kaunas) a fiatalok önkéntességre motiválásában dolgoztunk együtt, amely projekt címe: „Volunteering – sowed and picked up”. A projekt partnerségben megvalósult program Litvánia, Németország és Magyarország részvételével.

2006
A Talentum Alapítvány életében mérföldkövet jelentett, hogy 2006-ban megnyitottuk Csongrád megyére kiterjedő Minősített Önkéntes Központot, és több hazai önkéntes központtal hálózatban dolgozunk az önkéntesség kultúrájának terjesztésén.

2002
A Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért nevű civil szervezetet 2002-ben hoztuk létre azzal a céllal, hogy a dél-alföldi régióban tevékenykedő önkéntesek munkáját segítse és támogassa képzésekkel, tanácsadással, illetve önkénteseknek és önkénteseket fogadó szervezeteknek biztosított szolgáltatásokkal.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen