Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

NAGYBETŰS ÉLETRE SZABVA

NAGYBETŰS ÉLETRE SZABVA: szakmai támogatás kamaszkortól a felnőtté válásig

A Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért 2018. január 1-én indította el legújabb programját, a „NAGYBETŰS ÉLETRE SZABVA: szakmai támogatás kamaszkortól a felnőtté válásig” (EFOP - 5.2.2.-17-2017-00027) című projektet. A nemzetközi projekt a Széchenyi terv 2020 támogatások keretében valósul meg 100%-ban európai uniós vissza nem térítendő támogatással. Összköltsége: 49.782.984 Ft.

A „NAGYBETŰS ÉLETRE SZABVA: szakmai támogatás kamaszkortól a felnőtté válásig” című projekt szakterülete az ifjúságfejlesztés. Azon civil szervezetek, nonprofit és állami intézmények munkatársait, önkénteseit vonjuk be, akik helyi szinten különféle szolgáltatásokat nyújtanak a fiataloknak. A szakemberek kompetencia fejlesztésével munkavállalási nehézségek leküzdésére, hátrányos helyzetű fiatalok integrációjára, családi életforma szemlélet kialakítására és a fiatalok társadalmi kohéziójának serkentésére törekszünk.

Hazai és határontúli szervezetek szakembereit vonjuk be a projekt eseményeibe mint: workshopok, tanulmányutak, adatgyűjtés, disszeminációs tréningek és kutatás- akik nyitottak arra, hogy a fiatalok problémáit komplexen tárgyalják, figyelembe vegyék ennek az összetett életkornak a sajátosságait és tapasztalataik alapján képesek legyenek arra, hogy javaslataikat megfelelő formában eljuttassák a szakpolitikai döntéshozókhoz.

A program megvalósításában együttműködő határontúli partnerszervezetek az erdélyi Gyulafehérvári Caritas és az Institutio Pro Educationem Transilvaniensis Egyesület, Vajdaságból a Caritas Szabadka és az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete. A partnerszervezetek közötti jógyakorlatok megosztása és bevezetése további közös projektek generálását eredményezi és hosszú távú hatással bír a társadalom javára.

A projekt Magyarországon kerül megvalósításra, befejezésének napja 2019. dec.31.

 

Kapcsolat:

Cím: 6725 Szeged, Földmíves u. 19.
Telefon: +36 20/339-4626
Weboldal: http://ifjusagi-szakember.talentumonkentes.hu
E-mail: kozpont@talentumonkentes.hu

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen