Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

V4 for Volunteering

 

A Talentum Alapítvány öt partnerszervezettel közös együttműködésben 2015. január 1-től június 30-ig Visegrádi Alap - Small Grant projektet valósít meg az önkéntesség témakörében.

A két cseh, két lengyel és egy szlovák önkéntességgel foglalkozó szervezet, valamint a Talentum Alapítvány a féléves projektben azt vizsgálja és szemlélteti, hogy milyen fejlődési folyamaton ment át az önkéntesség ügye a rendszerváltástól kezdve napjainkig a Visegrádi országokban. Jelenleg a négy országra vonatkozó felmérés összeállítása, majd lekérdezése és feldolgozása történik, február végéig.

A felmérés egyrészt az önkéntességgel összefüggő történelmi tényeket, sarokpontokat, jelentős eseményeket gyűjti össze, az attitűdöket, véleményeket vizsgálja; másrészt jó gyakorlatokat mutat be a négy országból, illetve megfogalmazza az országspecifikus jellemzőket és a legfontosabb kihívásokat a partnerszervezetek véleménye, meglátása szerint.

A felmérés eredményeit és a pillanatképet a V4 országok önkéntességgel kapcsolatos tapasztalatiról, nehézségeiről és kihívásairól online felületen fogjuk megjeleníteni.

A projektet 2015. májusában egy Szeged mellett megvalósuló konferencia zárja, 45 külföldi és 15 magyar résztvevővel. A konferencia célkitűzése a projekt eredményeinek feldolgozása, bemutatása, az egymástól tanulás és önkéntességgel kapcsolatos aktuális kérdések megvitatása mellett egy szakmai anyag a „policy agenda for volunteering in Visegrad countries” - (közpolitikai ajánlás az önkéntességről a Visegrádi országokban) létrehozása lesz angol nyelven. Az elkészült agendát mind a négy visegrádi országban döntéshozókhoz és önkéntességgel foglalkozó szervezetekhez juttatjuk el, valamint a fent említett honlapon is elérhetővé tesszük.

A Visegrádi Alap hivatalos honlapján: http://visegradfund.org/, részletesen informálódhatnak a pályázati lehetőségekről, határidőkről.

Sikeres pályázást kívánunk!

Kósa Lászlóné

szakmai vezető

 

 

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen