Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

Újra EVS önkéntesek a Talentum Alapítványnál! Ezúttal Grúziából és Franciaországból!

Szolgálati idejük negyedik hónapjába értek a Talentum Alapítvány hosszú távú EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) önkéntesei. Az Add tovább az önkéntességet! projektben a grúz Tamuna Kurdadze és a Franciaországból érkezett Benjamin Alquier tevékenykednek. Arra kértük őket, hogy röviden mutatkozzanak be és válaszolják meg a nagy kérdést, mellyel már nem először szembesülnek: Miért EVS? Miért éppen Szeged?

Tamuna Kurdadze Grúziából érkezett. Szociológus végzettsége van, valamint a SIQA (grúz oktatási kezdeményezési szervezet) önkéntese és ifjúsági munkása. Tapasztalatszerzés és új kihívások miatt jelentkezett EVS önkéntesnek.

Mivel töltöd a szabadidődet?

Szeretek a barátaimmal lenni, kempingezni vagy épp filmekről vitázni. Hobbim a puzzle készítés és a művészi körömfestés. Szívesen készítek kézzel különféle tárgyakat. Kedvenc filmjeim a rajzfilmek. Emellett olyan tárgyakat gyűjtök, melyeken béka látható.

Miről szól az EVS projekted?

Az EVS népszerűsítése, valamint óvodai, kórházi, múzeumi, illetve idősek otthonában történő tematikus önkéntes munka végzése. Tetszik a témák változatossága. Szeretem az embereket, így mindig boldog vagyok, hogy velük dolgozhatom.

Van-e kedvenc magyar ételed?

A lángos.

Mit szeretnél még megvalósítani ittléted alatt? 

Szeretnék többet utazni Magyarországon és Európa minél több nagyvárosába szeretnék eljutni a szabadidőmben.

 

Benjamin vagyok, egy Párizstól vonattal 20 percre található kisvárosból jöttem. Jogot és politológiát tanultam, valamint humanitárius projektekben vettem részt. Mivel félig magyar vagyok, így különösen érdekelt, hogy Szegeden vegyek részt EVS projektben. Sőt mi több, magát a programot is érdekesnek találtam, ezért jelentkeztem.

Szabadidődben mit csinálsz szívesen?

A hobbijaim a geopolitikai, földrajzi és történelmi témájú könyvek olvasása, politikai műsorok és a sport. Vízilabdázok, amit nagyon szeretek. Biciklizek is és szeretek új helyeket felfedezni. Természetesen szívesen utazok és bulizok a barátaimmal.

Hogyan foglalnád össze röviden az EVS projektedet?

A Talentum Alapítványnál a projektünk arról szól, hogy az EVS – ről beszélünk és népszerűsítjük, mert sajnos sokan nem tudnak eleget erről a külföldi mobilitási- és munkalehetőségről. Tematikus projektjeink is vannak, mint például nyelvtanítás, múzeumi tárlatvezetés, nyári táborszervezés, szakemberek melletti munka óvodában, idősek otthonában és kórházban.

Van-e kedvenc ételed, italod?

A lángos, a marhapörkölt és a pálinka.

Kedvenc helyed Szegeden?

A Nyugi kert és az Aquapolis.

Mit szeretnél még elérni az EVS projekted alatt?

Szeretném Magyarországot még inkább bejárni, leginkább a keleti részét és többet beszélni magyarul. 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen