Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

Talentum Tini Tanoda

A Talentum Tini Tanoda 2013-as őszi megnyitása óta eltelt két év eredményeit bemutatni nehéz, de egyben igen megtisztelő feladat. Mi is ez a tanoda és pontosan mit is csinálunk itt?

A Talentum Tini Tanoda a Kálvária sgt. 14 alatt a Bibliotéka első emeletén található, minden nap 14:00 és 18:00 között várja tanulóit. Tanodánkba 5. és 12. évfolyam közötti diákok járnak, lányok és fiúk vegyesen Szeged város iskoláiból. Programunk célja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai integrációjának segítése: kiscsoportos foglalkozások keretében végzünk tantárgyi fejlesztést illetve szabadidős programjainkkal építjük tanulói közösségünket.

Célunk, hogy egyéni problémáikat fókuszba állítva segítsük tanulóinkat. Tanóráinkon két-három fős csoportokban foglalkozunk a gyerekekkel, indokolt esetben pedig a pedagógus egyénileg is végez fejlesztést.

Tanulóinknak matematika-logika, magyar nyelv és irodalom, angol nyelv és informatika tantárgyakból nyílik lehetőségük hozzánk járni illetve igény esetén már biztosítottuk a biológia, történelem és a német nyelv oktatását önkénteseink segítségével.

Minden tanulónk saját mentort választ, a mentor felügyeli és segíti a tanuló előrehaladását az iskolában és az életben egyaránt.

Szabadidős programjaink keretében lehetőség nyílik klubfoglalkozások látogatására. Szervezünk pályaorientációs foglalkozásokat, grafika klubot, állampolgári ismeretek és életmenedzsmenttel kapcsolatos foglalkozásokat is. A klubok mellett tanulmányi kirándulásokat és egész hétvégés fejlesztő tréningeket is kínálunk diákjaink részére. Kulturális programjaink keretében pedig a szegedi múzeumok és színházak világával ismertetjük meg tanulóinkat.

Élményeink és nehézségeink egy tőről fakadnak, leginkább a nehezen induló kirándulásunkat emelném ki, ahol sokan kötelezőnek érezték a részvételt. Hétvégén, szombaton nem egyszerű dolog rávenni a gyerekeket, hogy egy tanulmányi kirándulást válasszanak, viszont a meglepetésként beiktatott motorcsónaktúrán, ahol a víz felől nézve ismertük meg Szarvas nevezetességeit már senki sem gondolt arra, hogy kár volt eljönni.

Minden nap jó érzéssel tölt el bennünket, hogy hozzátehetünk valamit tanulóink jövőjéhez, ez az, amiért igazán szeretünk a Talentum Tanodában dolgozni.

                                                                                                                                             Varga Dávid Pál
                                                                                                                                             szakmai vezető

 

 

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen