Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

SZTE KARRIER IRODA

A 2005 óta aktívan működő SZTE Karrier Iroda célja egyfelől a hallgatók és frissdiplomások minél teljesebb körű felkészítése, kompetenciafejlesztése az általunk szervezett tanácsadások, tréningek, egyéb szakmai rendezvények révén. Másfelől kiterjedt céges kapcsolatrendszerünkből merítve igyekszünk minél több gyakornoki és ösztöndíj lehetőség, állásajánlat közzétételével segíteni hallgatóink elhelyezkedését, aktív szerepet vállalva a leendő munkavállalók és a munkáltatók egymásra találásában.

Az SZTE Karrier Iroda minden évben kétszer, ősszel és tavasszal is megrendezi a régió legnagyobb és legszínvonalasabb Állásbörzéjét Szegeden az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A rendezvényen a hallgatók személyesen találkozhatnak a meghatározó régiós vállalkozásokkal, az ország legnagyobb cégeivel, valamint munkaerő-közvetítőkkel és tanácsadókkal. Az Állásbörze alkalmat kínál arra, hogy az SZTE jelenlegi és végzett hallgatói tájékozódhassanak lehetőségeikről és előadások, valamint egyéni tanácsadások segítségével készülhessenek fel az álláskeresésre vagy munkahelyváltásra. A résztvevő cégek pedig megismerhetik az érdeklődő hallgatókat, informálhatják őket álláslehetőségeikről, nyitott pozícióikról. Az Állásbörzén átlagosan 50-60 partnerünk vesz részt és egyre növekvő érdeklődés mutatkozik a cégek részéről az esemény nyújtotta imázsépítést is szolgáló megjelenési lehetőségek iránt.

A tavaly első alkalommal meghirdetett és 2015-ben újra elinduló pályázatunkkal szeretnénk segíteni azokat a helyi vállalkozásokat, amelyeknek még nem volt lehetőségük a rendezvényen megjelenni, ugyanakkor tevékenységük és az általuk kínált karrierlehetőségek érdemessé teszik rá őket. Célunk továbbá, hogy a hallgatók számára olyan érdekes és új vállalkozásokat mutassunk be, melyek motiválhatják őket és kínált lehetőségeikkel segíteni tudnak szakmai tapasztalataik bővítésében.

A pályázatra olyan regionális székhelyű kis- és mikrovállalkozások jelentkezését várjuk, melyek foglalkoztatnak SZTE-s diplomásokat és releváns szakmai gyakorlati helyet tudnak kínálni az Egyetem hallgatóinak. A nyertes cégek megjelenési lehetőséget kapnak az Állásbörzét kísérő Szakmai Gyakorlati Helyek Börzéje nevű mini-rendezvényünkön, illetve az eseményt kísérő kiadványban is megjelenhetnek bemutatkozó anyagukkal és az általuk kínált gyakornoki pozíciókkal.

A karok kötelező szakmai gyakorlatát kiegészítve idén indítottuk újtára kredittel értékelt alternatív szakmai gyakornoki programunkat, melynek célja, hogy a hallgatók rugalmasabb időtartamban minél több szakterületen próbára tehessék magukat. Partnerként elsősorban az SZTE belső egységeire és olyan civil szervezetekre számítunk, akik önkéntes szerződéssel tudják fogadni a hallgatókat min. 240 órában, max. 14 hétben.

Hallgatóknak szóló képzéseink, szolgáltatásaink piramis rendszerben épülnek fel: a legnagyobb hozzáférést a karrierfejlesztési kurzus biztosítja, mely az egyetem bármely hallgatója által felvehető általánosan művelő tárgy; órarendi formában és virtuálisan egyaránt teljesíthető. Tematikáját tekintve végighalad az álláskeresés minden fontos lépcsőjén a pályatervezéstől a cégek toborzási módszerein át a vállalati kultúrákig bezáróan.

A kurzushoz hasonlóan az ETR-ben kerülnek meghirdetésre tréningjeink is, melyek a készségfejlesztést, a tapasztalaton és saját élményen keresztül történő tanulást segítik elő. A témák széleskörűek: az önismeret és személyiségfejlesztés, kommunikáció- és tárgyalástechnika, személyes PR, pályázatírás és projektmenedzsment, időgazdálkodás, stíluskommunikáció stb. félévente váltja egymást a hallgatói igények tükrében.

Tanácsadásaink keretében személyre szabottan tudjuk támogatni a hozzánk forduló hallgatókat. A pályaorientációs tanácsadást 2013 májusában indítottuk el két külsős szakértő bevonásával. A karrier tanácsadás tapasztalataiból kiindulva, miszerint sok hallgatóban a lehetséges irányok, szakmai érdeklődési körök sem tisztázottak, úgy gondoltuk, hogy nagy szükség van erre a szolgáltatási típusra, mely a már praktikusabb, technikai jellegű karrier tanácsadás megalapozója, előkészítője.

A karrier tanácsadás a megfelelő önéletrajz és motivációs levél összeállítását, az elképzeléseknek megfelelő gyakornoki helyek, állásajánlatok felkutatását, illetve az interjúra és egyéb, a kiválasztásban jellemzően használt módszerekre való felkészítést foglalja magába, egy folyamatba ágyazva, több találkozási lehetőséget kínálva. E két tanácsadási formát a frissdiplomásokra és az aktuálisan elakadásban lévő, váltani szándékozó SZTE-s alumnikra is kiterjesztettük.

A jellemzően három napos Állásbörze Felkészítő Napok célja, hogy a résztvevők számos képzési forma (kerekasztal beszélgetés, workshop, tanácsadás, grafológiai elemzés, előadás, meet-up) és izgalmas téma közül válogatva hozzáértő segítséget kapjanak a meghívott munkáltatóktól, humán erőforrás szakemberektől, ezáltal hatékonyabban éljenek az állásbörze adta lehetőségekkel.
 

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen