Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

Önkéntesek napja – 2017

Magyarországon minden év június első szombatján ünnepeljük az Önkéntesek Napját. Egy nap, az elismerés, hála és köszönet jegyében.

A Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért munkatársai 2017. június 1-én kórházi önkéntes akcióban vettek részt a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Neurológiai Klinika Neurorehabilitációs Osztályon. Többen már rutinnal a hátuk mögött végezték feladatukat, a többség számára azonban ez volt az első alkalom a neurorehabilitáció területén.

Az önkéntes akció keretében a stroke – ból felépülő betegekkel végzett játékos feladatok mellett (labdás, memóriakártyás, rajzolós) lehetőség nyílt a beszélgetésre, egymás jobb megismerésére.

A „terepen” tevékenykedők mellett a háttérben folyó munkának is kézzelfogható eredménye és sikere lett: elkészült a gyümölcssaláta, melyet az együtt töltött idő után önkéntesek és betegek együtt fogyasztottak el.

 

Add a Hangod! Legyél Te is Önkéntes! címmel idén is nagy sikert aratott a Szegedi Somogyi-könyvtár Hangoskönyvtára és a Csongrád Megyei Önkéntes Centrum által szervezett esemény.

A felolvasónap célja a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének tagjai részére hozzáférhetővé tenni a szépirodalom gyöngyszemeit. 2008 óta hagyomány, hogy önkéntesek olvasnak fel verseket, elbeszéléseket, novellákat magyarul és idegen nyelven. Idén is a Somogyi Könyvtár Hangoskönyvtára biztosította a felolvasó délután helyszínét. Itt gyűltek össze igen szép számban 2017. június 10 – én önkéntesek, vakok és gyengénlátók, hogy egy jó hangulatú délutánt töltsenek együtt, az irodalom körül.

Idén ünnepeljük Arany János születésének bicentenáriumát, így elsősorban Arany verseket hallhattak az egybegyűltek. Emellett azonban Petőfi és Szabó Magda versek is szórakoztatták a közönséget.

A magyar mellett franciául és grúzul is hallhattak verseket a résztvevők, verseskötetből vagy épp okostelefonról felolvasva. Az auditív élményeket emellett fuvola- és gitárjáték is színesítette. 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen