Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

JAM bemutatkozás

A Junior Achievement Magyarország a Junior Achievement Worldwide tagja, amely a világ mintegy 124 országában 9,7 millió fiatalt képez évente. A JAM  közhasznú non-profit szervezet 1993 óta van jelen Magyarországon, hazai munkatársakkal és hazai partnerekkel együtt dolgozik annak érdekében, hogy hidat képezzen az oktatás és az üzleti világ között. A JAM elméleti és gyakorlati oktató programjaival kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a magyar fiatalok kompetens, önálló, és felelősségteljes vállalkozóvá váljanak, illetve felkészültségük minél inkább megfeleljen leendő munkáltatóik elvárásának.

Ennek érdekében számos programunk van. Mind közül a legnagyobb a diákvállalkozás program, Amelynek lényege, hogy diákok vállalkozásokba tömörülve valamilyen terméket, szolgáltatást kínáljanak a vásárlóknak, ahogyan teszi azt egy vállalkozó. Az adott tanévben alakult diákvállalkozások számára minden tanévben két országos vásár kerül megrendezésre, amelyen összemérhetik ügyességüket, vállalkozói készségeiket különböző kategóriákban. Ezek a karácsonyi és húsvéti vásár év verseny. A tanév végén a középiskolások az országos versenyen a nemzeti döntőbe való kijutásért küzdenek.

Szintén sikeres programunk az Árnyékprogram. Ennek keretében egy napon keresztül követhet egy diák, mint egy árnyék egy szakembert, mentort, akinek a hétköznapjába  ezáltal betekintést nyerhet. Ezzel lehetőséget adunk számára, hogy könnyebben eldönthesse továbbtanulási szándékát. Tavaly ősszel is megrendeztük ezt a programot a Pályaválasztási Vásárideje alatt, akkor 27 diákot fogadtak mentorok. Többek között voltak a helyi TV-nél, állatorvosnál, könyvelőnél, lovas oktatónál, illetve bölcsődében is.

Tanároknak is kínálunk különböző ingyenes akkreditált és nem akkreditált képzéseket. Idén májusban a német minta alapján adaptált ELENA – Szemtől szemben a természettel képzésünk indul, ahol a pedagógusok tovább fejleszthetik a tudásukat az interaktív biológiaoktatásról azzal, hogy megmutatjuk, hogy hogyan lehet megismertetni a diákokkal játékos formában a kutyát, szürke farkast, hangyát és a földi gilisztát. 

Több haza és nemzetközi programunk is van, amelyek támogatója a Citibank. A hazaiban több iskolával felvettük a kapcsolatot és támogattuk az iskolában megvalósítható gazdasági és pénzügyi oktatás fejlesztését. Ez több pillérre épült. A pedagógusok a Vállalkozói kompetenciák fejlesztése a közoktatásban című képzésen vehetnek részt, és az ott megszerzett tudással képesek lesznek ezeket az ismereteket a saját tantárgyukon is átadni diákjaiknak, illetve eszköztámogatással is segítjük az iskolákat a program keretében, mindjobban biztosítva így a képzett pedagógus munkáját. A nemzetközi SmartUp Challenge projektben kiválasztottunk 50 vállalkozó szellemű diákot, akik vállalkozást szeretnének indítani. Ők 5 alkalmas felkészítést kapnak majd a tavasz folyamán, ahol különböző feladatokban versenyezni is fognak egymással, és a végén a legjobb 10 fő részt vehet egy bukaresti nemzetközi tréningen.

Többek között a General Electric (GE) cégcsoporttal is  nagyon jó kapcsolatot ápolunk. Középiskolásoknak vállalatlátogatást szoktunk szervezni a GE gyárakba, valamint ha igény van rá, akkor egy GE önkéntes az iskolában mesél a diákoknak az üzleti életről a BUMM programunk keretében.

Ezen felül népszerűek a tankönyveink, amelyek az elsőtől a tizenkettedik évfolyamig segítik a diákokat ahhoz, hogy még inkább megértsék a körülöttük lévő világ gazdasági folyamatait.

Ezen programok megvalósítása mindig humán erőforrást igényel kisebb nagyobb feladatok ellátásával, így önkéntes és közösségi szolgálatos diákokat nagy szeretettel várunk!
 

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen