Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

EVS Kaland - Miriam

Sziasztok, Miriam vagyok, az új Európai Önkéntes Szolgálatot teljesítő önkéntes a Talentum Alapítványnál. Szeretném, ha egy kicsit megismernétek engem. Néha nehézséget okoz bemutatni saját magadat, hiszen annyira ismered már magad, hogy nem is tudod, hol kezdd. Mégis megpróbálom elmesélni életem történetét.

1994-ben születtem Castellon de la Planában, amely a Valenciai Tartományhoz tartozik Spanyolországban. Ez egy kis város nagyjából 170 000 lakossal. Szeretek ott élni, mert sok a strand és hegyek veszik körül. A hőmérséklet megfelelő, se nem túl meleg, se nem túl hideg. De koncentráljunk arra, hogy honnan is érkeztem pontosan: La Vall d’Albából érkeztem, ez egy kis falu Castellonhoz közel. Itt körülbelül 3000 lakos él. Ide jártam általános-és középiskolába. A szüleim egy éttermet vezetnek a faluban, a családunk mindig is ezen a kis településen élt.

A hobbijaim közé tartozik a zenélés. 8 éves voltam mikor elkezdtem zeneórákat venni a faluban. Egy évvel később fuvolázni kezdtem, 12 éves koromban pedig egy klasszikus zenét játszó zenekar tagja voltam a közeli városban. Még mindig játszom ebben a zenekarban.

4 évig kézilabdáztam a közeli városban. Volt egy csapatunk és egy ligában játszottunk. A környező városok csapatai ellen játszottunk. Végül több időt kellett szánnom a zenélésre és a tanulásra, ezért kiléptem a csapatból.

Amikor befejeztem a középiskolát, Castellon de la Planába mentem egyetemre. Ez az egyetem nagyon nagy, 3 kar közül lehet választani. Én a Társadalomtudományi Karon tanulok közgazdaságtant, mert nagyon érdekel ez a tudományterület. A képzés 4 évig tart, de múlt évben úgy döntöttem, hogy elutazom Isztambulba az Erasmus + segítségével. Úgy érzem, ez volt életem legjobb döntése. Törökországot már egy teljesen más emberként hagytam el. Ez a tapasztalat teljesen megváltoztatta az életem, s mikor visszatértem Spanyolországba, úgy éreztem, újra szeretnék külföldre utazni. 2 hónapot töltöttem otthon szakmai gyakorlaton, majd ráleltem erre a remek szegedi projektre. Úgy éreztem, ez az, amire éppen vágyom. Elveszettnek éreztem magam, és szerettem volna részese lenni egy újabb projektnek. Amikor jelentkeztem erre a projektre, elég pesszimistán álltam hozzá, nem gondoltam volna, hogy választ kapok a jelentkezésemre. De mégis válaszoltak! Nem is tudjátok elképzelni mennyire boldog voltam, otthon ugráltam és sírtam örömömben, mert annyira váratlanul ért ez az egész. Érdekelhet, hogy miért pont ezt a projektet választottam, úgy éreztem, ez a megfelelő számomra és a jövőm szempontjából is. Amikor Isztambulban tanultam, bejártam néhány kurzusra a Nemzetközi Kapcsolatok szakosokhoz, és beleszerettem ebbe a szakirányba. És mikor megláttam a Talentum Alapítvány által hirdetett programot, nagyon felkeltette az érdeklődésem, hiszen ez volt az, amire vártam.

Remélem, tudok nekik segíteni a szolgálat során, és hogy ki tudom magamból hozni a maximumot. Úgy gondolom, hogy a Talentum Alapítvány nagyon rugalmas és sokat segítenek nekem. Mindig érdeklődnek, hogy minden rendben van-e velem, amit nagyon becsülök. Próbálok adaptálódni az ő életstílusokhoz, s ők is igyekeznek megérteni az én szokásaimat, kultúrámat. Úgy hiszem, ez egy felejthetetlen élmény, és mindenkinek ajánlom, hogy utazzon külföldre, s élje át, amiket én jelenleg átélek ezekben a hónapokban.

Annyit tennék még hozzá, hogy örömömre szolgált részt venni ebben a projektben, és biztos vagyok benne, hogy az utolsó hónap is élvezetes lesz itt, Szegeden!

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen