Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

EVS Adventure

Ki ne szeretne változást az életében. Néha csak elfutnál a mindennapok rutinja elöl és valami egészen mást és jót csinálnál. Számomra az Európai Önkéntes Szolgálat volt a kulcs ehhez. Gyermekkorom óta érdekelt mások segítése és új dolgok felfedezése, ezért úgy döntöttem, részt veszek egy EVS-en.

Magyarország mindig is érdekelt, mert úgy gondolom, hasonló a kultúránk. Ráadásul Magyarország Európa közepén helyezkedik el, így sokat utazhatok a környéken. Úgy döntöttem, eljövök Magyarországra. Egy hosszú út után Ankarából Szegeden találtam magam. Fáradt voltam és aggódtam is kicsit, de miután találkoztam a mentorommal és a többi önkéntessel, kedvességükkel elfeledtették velem a fáradtságot. Másnap eljöttek elém és elmentünk a fogadószervezetemhez, a Talentum Alapítványhoz. Nagyon izgatott voltam, mert nem tudtam vajon tetszem-e majd nekik. Nagyon vendégszerető és kedves emberekkel találkoztam, akik egy welcome partival fogadtak és rögtön otthon éreztem magam. Minden tökéletes volt: volt egy bérelt lakásom, jó barátaim, jó kollégáim és egy gyönyörű város, Szeged. Szerettem volna feladatokat, segíteni másokon, igazi önkéntes lenni. A Talentum egy igazán jó hely minderre, hiszen a kollégák mindig érdeklődnek irántad, és ha szeretnéd, sok feladatot valósíthatsz meg náluk. A napok úgy teltek, mint a percek, már több mint 40 napja vagyok itt. Azt mondhatom, hogy minden perce megérte. Sajnálom, hogy közeleg a szolgálat vége. Bár az elején aggódtam, most már nem akarok elmenni, egy új családom lett itt. Mégse mondom, hogy ez a vége. Inkább egy új kezdet. Jobb ember vagyok ma, nyitottabb, más kultúrákra fogékonyabb… Azt gondolom az EVS egy nagyszerű élmény, mindenkinek ki kellene próbálnia!

Mert Toroslu
EVS önkéntes

 

Who wants a difference in their lifes. Sometimes you want to run away from your daily routines and doing something good and different. European Volunteer Service was the key for me to do this. I was interesting about helping people and exploring new since i was a child so i decided to have an Evs.

Hungary is always interesting for me because i think we have similar cultures and it is int he middle of the Europe so i can travel a lot. i decided to come Hungary. After a long travel to Ankara to Szeged i found myself in Szeged. i was tired and a bit worried but i met with my mentor other volunteers and they were really nice so i forgot tireness. The big they came and i went to my hosting organisation Talentum. i was really excited because i was not sure about they will like me or not. But they are really hospitality and friendly people, they had a welcoming party for me and i felt at home. Everything was perfect i have a flat, good friends, good colleagues and szeged is a really beuatiful city. We talked about my tasks, i wanted to do activities, helping people, be a real volunteer. Talentum is a really good place for that because they are always interested with you, and if you want they let you to make lots of activities. Days passed like minutes and now i am here more than 40 days. i can say that it worths every second. Now i am close to the end buti t is sorry before coming here i was worry but now i dont want to leave, i have a new family here. But i can say that it is not end, it is a new beginning, i am better person more open minded, more cultural… I think that it is a great experience and everybody should try it.

Mert Toroslu
Evs Volunteer.

Hozzászólások

Ezekben a fideszes helyzetekben is a hangsúly a fasztarisznya viselkedésén,

kommunikációján van: erre pedig fel lehet készülni.

Csak akkor lehetsz sikeres politikus országos és helyi szinten is, ha szereted a nyugdíjasokat.

A politikus kitért Botka László lemondására

is. Szerinte Molnár itt sem vállalta a felelősséget, sőt egyáltalán nem kezelte az ezzel járó válságot.

Az apai ágon bissau-guineai származású politikus a párt

társelnökének, Szabó Tímeának támogatását élvezi.

Az elégedetlen szavazóknak vonzóbb volt Trump igazán más, nem vérbeli politikusi, egyszerűbb,

a lehető legkönnyebben követhető, szerényebb intellektussal

sem értelmezhetetlen beszédmintája. Nyilvánvalóan a politikusok sem véletlenszerűen osztogatják ezeket

az ajándékokat, hanem jól megfontolt szándékból.

Szerintem mégiscsak (jusztis?) közös - a "politikus" szó valamennyi értelmi tartományában egyaránt helytálló - kifejezés megalkotásán kéne

törni közösen a fejünket.

Ha nem, akkor a következő napokban biztosan fog,

mivel az MSZP fasztarisznya politikusa Molnár Gyula pártelnöknek írt

levélben mondott le a megtisztelő lehetőségről,

hogy induljon a 2018-as országgyűlési választásokon. A politikus

szerint az ország ezzel visszatér a rendszerváltozás előtti időszakba, amikor a bíróságok politikai megrendeléseket

teljesítettek és nem jogot szolgáltattak.

„A politikus a következő választásra gondol, az államférfi a következő nemzedékre" - az idézet a rendszerváltás előtt elhunyt Nobel-díjas magyar biokémikustól, Szent-Györgyi Alberttől származik. Az ellenzéki politikusok közül a legnépszerűbb - közvetlenül Orbán Viktor után - Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, illetve Hadházy Ákos, az LMP társelnöke - olvasható a lapban. mert egy faszfej és egy

fasztarisznya is vagy egyben.

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen