Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

Erasmus+ : Nem vész el, csak átalakul

Az Unió költségvetési tervezésével összhangban 2013. végén az Európai Parlament jóváhagyta az új 7 évre szóló uniós oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramot, az Erasmus+-t, mely számos sokak által jól ismert, pályázott programot (Leonardo, Comenius, Grundtvig, Youth in Action, stb.) olvaszt majd magába a hatékonyságnövelés jegyében. A program főként a képzettség, a foglalkoztathatóság javítását, valamint a rendszerek korszerűsítését célozva a korábbinál 40%-kal magasabb, 14,7 milliárd eurós költségvetéssel gazdálkodhat, több mint 4 millió pályázó elérését irányozva elő.

Az Erasmus+ három fő célerülete a/az:

  1. Mobilitás: az EU-n belül és kívül a költségvetés közel kétharmadából, munkatársak és szakemberek számára is a többek által jól ismert ifjúsági cserék és önkéntesség mellett!
  2. Együttműködések: innováció és jó gyakorlatok szektorközi (oktatás, ifjúsági szervezetek, vállalkozások, hatóságok és NGO-k) cseréje,  partnerségek, kapacitás fejlesztése.
  3. Szakpolitikai reformfolyamat támogatása.

 

Magyarországon a program megvalósítását két nemzeti iroda koordinálja:

Szükség esetén személyes konzultációval állva a pályázók rendelkezésére.

A következő pályázati határidő: 2015. február 4.

 

Bármely szervezet könnyedén találhat kapcsolódási pontot a kompetenciák, készségek, nyelvtudás fejlesztésének, a minőség, az innováció és a nemzetköziesítés növelésének, a rendszerek modernizációjának, valamint az interkulturális érzékenység népszerűsítésé-nek hívószavai mentén. A program a hallgatók és oktatók mellett egyaránt részvételi lehetőséget kínál önkéntesek, fiatalok, felnőtt tanulók, trénerek, ifjúsági munkások, oktatási, képzési vagy ifjúsági területen működő szervezetek munkatársai számára is.

 

A legnagyobb változások, hogy megszűnnek a mesterséges határok a különböző pályázattípusok között, nagyobb hangsúlyt kap az új résztvevők bevonása, valamint erősödnek az együttműködések új formái. A pályázás csak elektronikus formában történik, azonban a benyújtás előzetes online regisztrációhoz kötött. A bírálati szempontok között az eddigieknél is nagyobb súllyal esik latba a tervezett projekt relevanciája, valamint az eredmények terjesztésének és hasznosulásának módja.

 

További érdekesség, hogy az Uniós tagországok mellett a program teljes jogú résztvevői a szomszédos országok, valamint számos további partner ország és régiók. A szervezetek megfelelő felkészültsége esetén pedig a pályázati konstrukció nemzetközi önkéntesek fogadását is lehetővé teszi, mely lehetőségről további tájékoztatóink mi is bővebben beszámolunk majd.

 

Ne essünk tehát kétségbe a korábbi ismert, nemzetközi együttműködéseken alapuló pályázati források „eltűnése” miatt. Az átalakult program továbbra is sokak számára, összehangoltan teszi lehetővé, hogy egy résztvevők által formált, határtalan tanulási folyamat részeseivé válhassunk!

Lásd bővebben: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_hu.htm

 

Összeállította: Laurinyecz Regina

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen