Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

Digitális eszközök, avagy egy szeminárium Madridban

A Talentum Alapítvány támogatásával 2016 október 18 és 22. között az iCANDIDATE : European jobs and entrepreneurship personal branding  2.0 szemináriumon vehettem részt Madridban. A program az Erasmus+ KA1 keretén belül került megrendezésre, a koordináló szervezet a spanyol Building Bridges Association.

A tanulási programban 12 ország civil szervezete 23 résztvevővel vett részt. (Macedónia, Bulgária, Észtország, Románia, Lengyelország, Nagy Britannia, Portugália, Magyarország, Dánia, Lettország, Ciprus, Hollandia.)

A szeminárium témája az oktatói kompetenciák fejlesztése és információk az európai foglalkoztatási és a vállalkozói lehetőségekről.

A szeminárium célja, hogy digitális eszközöket mutasson be

  • állás kereséshez, kreatív önéletrajz, motivációs levél elkészítéséhez,
  • tanácsot adjon szabadúszóknak, önfoglalkoztatóknak alternatív források, eszközök bemutatásával,
  • informáljon az európai EVS lehetőségekről és annak on-line eszközeiről.

A szeminárium eredménye:

  • IT kompetenciák fejlődése,
  • a tolerancia és a kölcsönös megértés erősödése a résztvevőkben,
  • új kapcsolatok kialakulása.

A tudásátadást a csoportmunkák segítették, de mellette az interaktív beszélgetések, tapasztalatcserék is jelen voltak. Trénereink (Nino és Rachel) az első perctől kezdve odafigyeltek a csoportra, remekül vezényelték le a feladatokat. Reméltem, hogy a képzés gyakorlatokra épülő lesz. Teljes mértékben az volt.

Spanyol vendéglátóink gondoskodtak kulturális programokról is, - megtekintettük többek között a Prado-t, a királyi palotát, Cervantes szülőházát, középkori egyetemi városrészben is sétáltunk és természetesen megismerkedtünk a spanyol konyha tradicionális ételeivel is. E mellett egy este a résztvevők nemzeti kulturális hagyományaiba is betekintést nyerhettünk.

Összességében egy jól szervezett, a résztvevők igényeit figyelembe vevő, szakmailag is hasznos programon vehettem részt.

Szepesi Judit

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen