Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

Bemutatkozik a Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány

A Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány 2008-ban jött létre, legfőbb célja a sérült, beteg emberek segítése. Ennek érdekében a Horizont tevékenysége szerteágazó: hétköznapi emberekkel, valamint cégekkel, szervezetekkel is foglalkozik, számukra a szükségeiknek, igényeiknek megfelelően támaszt, segítséget és széles körű szolgáltatásokat nyújt. Az alapítvány kiemelt feladatának tekinti a társadalmi szemléletformálást, az össztársadalmi szociális érzékenység fejlesztését is. Annak érdekében, hogy az érintett személyek élete a legteljesebb lehessen, elengedhetetlen, hogy a lehetőségeikhez mérten a társadalom hasznos tagjaiként élhessenek. Ehhez különösen fontos széles körű munkavégzési lehetőségeket teremteni a megváltozott munkaképességűek számára. Ezért alapítványunk cégekkel, munkáltatókkal is kapcsolatban áll és foglalkozik, számukra akkreditált munka-erőpiaci szolgáltatásokat nyújt.

Alapítványunk létrehozta a CsakAzértIs!Buli nevű rendezvénysorozatot, amivel rendszeresen valódi akadálymentes szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget teremt sérültek, mozgásukban akadályozottak számára. Az egyedülálló rendezvénysorozat szervezésekor az alapítvány és partnerei nagy hangsúlyt fektetnek a szórakozással összekapcsolt érzékenyítésre is. A rendezvényeken az egészséges résztvevők rövid időre sérült társaik bőrébe bújhatnak, átérezhetik, átélhetik mindazokat a nehézségeket, amikkel a mindennapok során nekik együtt kell élniük. Ez nagyban elősegíti a társadalmi befogadás képességének erősödését, a nagyobb szociális érzékenység kialakulását, ráadásul remek közösségteremtő erővel bír. Ennek apropóján kialakítottuk a CsakAzértIs! Mozgalmat, ami alatt a bulin kívül még számos más alprojekt fut, mint adományozás, esélyegyenlőségi terv készítése és RehabInSzeged Egészségmegőrzők. Kiemelkedő közülük a Több, mint egy jel! alprojekt, amely a mozgáskorlátozott parkolók megszemélyesítését tűzte ki célul. Szeretnénk felhívni az autósok figyelmét a mozgáskorlátozott parkolók helyes használatára, hogy ezzel a mozgásukban korlátozott személyek mindennapi nehézségei csökkenjenek egy kis odafigyelésnek köszönhetően.

ALAPITVÁNY SZAKMAI TEVÉKENYSÉGE

Otthoni gyógytorna

Az alapítvány és képzett szakemberei rehabilitációs gyógytornával segítik mindazokat, akiknek életminőségük javítása érdekében erre szükségük van. Ezek a foglalkozások jelenleg otthoni szolgáltatásként vehetők igénybe, és évek óta töretlenül nagy irántuk az érdeklődés. Tevékenységével nem csak a beteg, vagy mozgásukban és egyéb cselekvéseikben korlátozott személyeknek, hanem családtagjaiknak is valódi segítséget nyújt. Szakembereink családlátogatással, szociális, rehabilitációs és akadálymentesítési tanácsadással, igyekeznek élhetőbbé tenni a hétköznapokat a betegek, sérültek, valamint környezetük számára.

Gerinctorna

A gerinctorna foglalkozások célja, hogy megelőzzük, illetve megszüntessük a gerincbántalmakat, melyek a modern életmód következtében előbb-utóbb szinte mindenkinél kialakulnak. A rendszeres gerinctornával csökkenthetők az ülőmunka okozta nyaki, háti és derék fájdalmak. A hanyag tartástól elgyengült tartó izomzat megerősítésével ezek a fájdalmak enyhülnek, a testtartás javul. A célirányos gerinctorna csökkenti a mozgásszervi elváltozások (porckorongsérv, lumbágó) kialakulásának valószínűségét, és megelőzi a csontritkulás kialakulását.

Munkaerő piaci szolgáltatások

Alapítványunk a munkaerő-piaci szolgáltatások közül a következő kettőt választotta és erre kapott akkreditációt.
1.Egyenlő esélyű hozzáférést biztosító munkahelyi környezet kialakítását támogató tanácsadás
2.Egyenlő esélyű hozzáférést biztosító munkahelyi környezet kialakítását támogató műszaki, technikai tanácsadás.
Ezen szolgáltatások esetében okleveles rehabilitációs szakmérnök, foglalkoztatási rehabilitációs humán és műszaki szaktanácsadó végzi.

Akadálymentesítés:

A fogyatékossággal élő gyermekek és felnőttek életét megkönnyíteni, élhetőbbé, korlátoktól mentesebbé tenni már önmagában komoly elhivatottságot jelentő feladat. Minden egyes szakember, aki az egészségügyi, szociális, oktatói-nevelői területen ehhez a munkához kapcsolódik, kiemelkedő emberi nagyságról, komoly szakmai felkészültségről tesz tanúbizonyságot.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen