Talentum alapítvány

Talentum képzések

Önkéntes Központ Szeged

Pályaorientáció

Csongrád Megyei Önkéntes Pont Hálózat

Önkéntes Centrum Fejlesztési Program

Talentum Tini Tanoda

V44V

Híd épül az önkéntesség által

Bejelentkezés

„Asa-ram” Tudás-tár Közhasznú Alapítvány

Alapítványunk 2006. április 14-től működik a Csongrád megyei Bíróság bejegyzése alapján 1303 sorszám alatt.
Az Alapítványt alapítói és támogatói közt gyógyítók, biokertészek, filozófusok, és más az ember helyét a világban kereső emberek hozták létre. Ők előadásokat is tartanak saját témáikban különböző helyszíneken, és főleg felkérésre.

Minden évben megtartjuk az évkör ünnepeit, ahol megpróbáljuk a különböző hagyományokat feleleveníteni a résztvevők számára. Az ünnepek segítségével válaszokat keresünk a bennünk felmerülő kérdésekre: Kik vagyunk? Honnan jövünk? Hová tartunk? Vannak ünnepeink, mint június 21 amit többen összejőve tartunk, és vannak „ünnepek”, amit magunkba mélyedve egyedül kell átélnünk. Ezek közt ugyanúgy megtalálhatóak a magyar, a keresztény, a kelta, és más európai szokások és hiedelmek, amelyek alakítják személyiségünket, kultúránkat, és viszonyunkat az emberekhez, önmagunkhoz, a világhoz.

Minden vasárnap kinyitjuk az Újszegedi Biopiacot, amit egészen szép számú törzsvásárló látogat egészséges élelmiszerekért. Ők már tudják, hogy az egészséges életmód alapja a megfelelő biotáplálék. Az elmúlt évek során nagyon sok önkéntes munkáját fektette bele ebbe a missziónkba. Nemcsak a piac vezetősége, de a piacon rendezvények alkalmával, vagy akár a hétvégi kóstolók is az ő segítségükkel jöhetett létre.

Ahhoz, hogy a „keresők” megtaláljanak, a Talentum Alapítvány is sokat hozzátett. De részt vesznek benne a termelőink is, akik viszik hírünket, vagy például Pali bácsi aki a Biopiac születésnapján mindig főz valamit. A vasárnapokon pedig a többiek is tanítják a kicsiket nagyokat a környezetvédelemről, a biotermesztésről, az egészséges élet alapjairól. Már maga az áru egy része is önkéntes segítséggel érkezik a biopiacra. Ha a dél-alföldön rendezvény van, mi lehetőségeinkhez képest részt veszünk egészség és bio témában.

Az elmúlt években alapítványunk a piac és a szellemi tanítás mellett a biotermesztésben, a biotermesztés tanításában is új dologba vágott, az Asaram Biokert projektben. Ez a projektünk egy közösségi kertet takar, ahol kísérletezünk a több ember (közösség) szükségleteinek megtermelésével környezetbarát, illetve bio módon.
Ez a tevékenységünk sajnos az anyagi lehetőségeink miatt elég rapszodikus, bár az elmúlt években rengeteg önkéntes megfordult nálunk, még csak a kísérlet stádiumában járunk.

Alapítványunk megnyilvánulásaiban nagy hangsúlyt fektet az egyéni képességek kipróbálására, fejlesztésére, a személyes kapcsolatok kiépítésére, megértésére, hogy ezáltal az összefogással nőjön egymás iránti empátiánk és felelősségérzetünk.

bővebb információ megtalálható az http://asaram.hu/  és az http://ujszegedibiopiac.hu/ oldalakon, valamint a Facebook oldalainkon.


 

Új hozzászólás

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen