Bejelentkezés

Talentum Alapítvány hírei

Hírlevél 2017

Kedves Partnerszervezeteink, Kedves Olvasóink!

 

Idei első hírlevelünkben az Önkéntesek Napjáról, a Holland Királyság Magyarországi Nagykövetsége által Szegeden rendezett CSR –ról, az újonnan alakult Csongrádi Önkéntes Pontról, valamint az alapítványunknál tevékenykedő külföldi EVS önkéntesekről olvashatnak.

 

Mindenkinek szép nyarat és jó pihenést kívánunk! 

Bemutatkozik a Csongrádi Önkéntes Pont

      

 

 

VI-FI (Vitalitásért és Fiatalokért Egyesület)

CSONGRÁDI ÖNKÉNTES PONT (ÚJ)

„Egy lépés menti meg az embert. Azután még egy. A lépés mindig ugyanaz, de a lényeg, hogy megtedd.”
Antoine de Saint-Exupery

Önkéntesek napja – 2017

Magyarországon minden év június első szombatján ünnepeljük az Önkéntesek Napját. Egy nap, az elismerés, hála és köszönet jegyében.

A Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért munkatársai 2017. június 1-én kórházi önkéntes akcióban vettek részt a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Neurológiai Klinika Neurorehabilitációs Osztályon. Többen már rutinnal a hátuk mögött végezték feladatukat, a többség számára azonban ez volt az első alkalom a neurorehabilitáció területén.

Újra EVS önkéntesek a Talentum Alapítványnál! Ezúttal Grúziából és Franciaországból!

Szolgálati idejük negyedik hónapjába értek a Talentum Alapítvány hosszú távú EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) önkéntesei. Az Add tovább az önkéntességet! projektben a grúz Tamuna Kurdadze és a Franciaországból érkezett Benjamin Alquier tevékenykednek. Arra kértük őket, hogy röviden mutatkozzanak be és válaszolják meg a nagy kérdést, mellyel már nem először szembesülnek: Miért EVS? Miért éppen Szeged?

Kapcsolódás a szektorok között - Szegeden is járt a CSR Match Making Roadshow

2017. május 16–án egynapos konferencia keretében ismerhettük meg, hogy mik egy nonprofit szervezet fenntarthatóságának kritériumai, valamint azt, hogy a cégekkel való kapcsolatépítés és hosszú távú együttműködések hogyan járulhatnak hozzá egy szervezet fenntarthatóságához, bevételi struktúrájának színesítéséhez. A konferenciát a Holland Királyság budapesti Nagykövetsége és a Civil Support Közhasznú Nonprofit Kft. együtt szervezte és bonyolította le.

 

Kedves Partnerszervezeteink és Olvasóink!

Idei utolsó hírlevelünkkel jelentkezünk, amelyben bemutatkozik a Horizont Rehabilitációs Alapítvány, hírt kaphatnak az Olvasók a frissen megalakult a Nemzeti Önkéntes Tanácsról, valamint megismerkedhetnek Miriam Trilles Barredával, spanyol EVS önkéntesünkkel.

A karácsonyi ünnepekre békés, meghitt pihenést kívánunk, hogy a 2017-es évet frissen, új tervekkel és lehetőségekkel tudjuk majd közösen elkezdeni!

Kósa Lászlóné

Nemzeti Önkéntes Tanács

2016. december 6-án tartotta alakuló ülését a Nemzeti Önkéntes Tanács (NÖT) Budapesten.  A NÖT az önkéntesség kultúrájának elterjesztését, a segítő munka népszerűsítését fogja segíteni Magyarországon.

A Nemzeti Önkéntes Tanács felállításáról és szabályrendszeréről rendelkező kormányrendelet az alábbi linken olvasható:

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A16H1503.KOR&timeshift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT

EVS Kaland - Miriam

Sziasztok, Miriam vagyok, az új Európai Önkéntes Szolgálatot teljesítő önkéntes a Talentum Alapítványnál. Szeretném, ha egy kicsit megismernétek engem. Néha nehézséget okoz bemutatni saját magadat, hiszen annyira ismered már magad, hogy nem is tudod, hol kezdd. Mégis megpróbálom elmesélni életem történetét.

Bemutatkozik a Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány

A Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány 2008-ban jött létre, legfőbb célja a sérült, beteg emberek segítése. Ennek érdekében a Horizont tevékenysége szerteágazó: hétköznapi emberekkel, valamint cégekkel, szervezetekkel is foglalkozik, számukra a szükségeiknek, igényeiknek megfelelően támaszt, segítséget és széles körű szolgáltatásokat nyújt. Az alapítvány kiemelt feladatának tekinti a társadalmi szemléletformálást, az össztársadalmi szociális érzékenység fejlesztését is.

Karácsonyi üdvözlet

 

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk! :)
 

Oldalak

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen